Архітектурні проекти будинків та котеджів: сучасні тенденції

 
В сучасному архітектурному дизайні будинків, як і раніше, основну роль займає “природність”, в поєднанні з естетичними ідеалами сучасного світу і теплотою та елегантністю традиційного будинку.

“Природність”, як компонент стилю, проявляється у використанні натуральних матеріалів в дизайні: як зовні, так і всередині, – натуральний камінь, дерево і метал надають текстуру і чіткість як інтер’єру, так і фасаду. Крім того, «природність» використовується як спосіб інтеграції дизайну в околиці, органічного розташування будинку на ділянці.

Сучасний “природний” стиль дизайну передбачає: рівні лінії, вільний простір, візуальну чіткість. Це визначає простоту дизайну: низькі похилі лінії даху замість загострених, відкриті конструктивні елементи, а не приховані за декоративними деталями, відкриті плани поверхів на відміну від чіткого поділу приміщення.

Як і будь-який стиль дизайну, “природний” сучасний стиль можна інтерпретувати і застосовувати по-різному, відповідно до стилю життя, натхнення і бажання клієнта.

За приклад взято власний будинок канадського дизайнера Девіда Смолла.