Основні питання, які потрібно врахувати при замовленні індивідуального проекту будинку чи котеджу

 
Так само, як не існує такої речі, як “дурне питання”, так само немає такої речі, як “занадто багато інформації”, яку ви можете надати своєму архитектору чи дизайнеру. Проте, існує різний рівень важливості цієї інформації, яку ви надаєте при замовленні індивідуального проекту будинку.

Тут описано самі важливі питання, які ви повинні врахувати і про які маєте повідомити своєму архитектору, щоб проектування будинку вашої мрії пройшло максимально продуктивно і успішно:

1. Кількість досвіду, який є у вас у сфері дизайну чи проектування будинку і будівництва

Якщо ви ніколи не проектували і не будували будинок раніше, ваш архітектор може бути цінним ресурсом для інформування та керівництва процесом будівництва. Він може підготувати вас до того, що очікувати, наприклад щодо того, чи бюджет відповідає вашим очікуванням. З іншого боку, якщо це уже третій будинок, який ви збудували, вам не знадобиться така ж кількість рекомендацій, але ваш архітектор може отримати від вас цінну інформацію про те, що вдавалось і що не було успішним для вас в минулому.

2. Наскільки добре ви можете візуалізувати

Дизайнери та архітектори можуть сприймати як належне свій досвід роботи з кресленнями, з якими вони працюють кожного дня, і свою здатність візуалізувати. Залежно від вашого досвіду та здатності до візуалізації, такіж креслення, малюнки чи плани можуть здатися вам “написаними на іншій мові”. Якщо ваш архітектор заздалегідь знає про ваші можливості, він може змінити свій підхід, щоб допомогти вам краще візуалізувати ваші ідеї щодо проекту будинку, в тому числі підготувати креслення в 3D.

3. Список всіх обов’язкових пунктів, щодо мають бути враховані при проектуванні та будівництві будинку

Не плутайте з вашим списком побажань, мається на увазі те, чим ви не пожертвуєте в своєму новому будинку. Якщо ваша гардеробна повинна вміщати 100 пар взуття або в вашому гаражі потрібно розмістити невелику майстерню, ваш архітектор повинен знати це з самого початку. Ці елементи можуть бути легко включені в проект на ранніх стадіях, і можуть виявитися неможливими для реалізації в подальшому.

4. Що вам не подобається

При проектуванні вашого будинку архітектор може підказати багато корисного: що в тренді, що допоможе при перепродажі, правила архітектури і свої переваги. При цьому важливо відразу обговорювати, що вам підходить, а що не подобається. Подумайте і складіть перелік таких речей, що вам можуть не сподобатися, і заздалегідь повідомте своєму архітектору чи дизайнеру.

5. Хто ви

Щоб по-справжньому персоналізувати індивідуальний проект будинку чи котеджу, ваш архітектор повинен більше знати про вашу особистість: чи любите ви читати, готувати або малювати; чи працюєте з дому або позмінно; спокійно проводите вихідні чи активно розважаєтесь; чи у вас велика сім’я, яка приїжджає на кожне свято. Всі ці речі можуть допомогти вашому дизайнеру та архітектору додати тонкі деталі, щоб зробити ваш новий будинок ідеальним для вас!