3 загальні риси сучасних проектів будинків та котеджів

 
1 Нетрадиційність. Сучасний архітектурний стиль не прив’язаний до історичних методів і матеріалів будівництва, характеризується використанням великої кількості скла та природного світла, гладкими поверхнями, відкритими планами поверхів і переважно мінімалізмом у підборі мебелі та предметів інтер’єру.

2 Цілісність стилю. Є багато різних архітектурних стилів, з яких ви можете обрати окремі елементи для поєднання в проектуванні вашого будинку. Як правило, при проектуванні сучасних будинків та котеджів обирають більш нейтральні кольори оздоблювальних матеріалів, але включають більше дерева, каменю і металу, а також скла, звичайно з врахуванням енергоспоживання і затінення.
Дах сучасного будинку часто є домінуючою особливістю. Це може бути плоский дах або просто форма кубічного типу. Нескінченні можливості форм і матеріалів даху роблять будинки в цьому стилі унікальними і сміливими. Незалежно від обраного типу покрівлі важливо, щоб дах був пристосований до вашого клімату. Сніг і вітрове навантаження будуть прийматися до уваги при проектуванні конструкції даху для забезпечення відповідності будівельним нормам і клімату.

3 Прибудинкова територія або двір. При проектуванні сучасних будинків все частіше продумується і ландшафтний дизайн. Розгляньте можливості для ретельно продуманих внутрішніх двориків, установки клумб і огорож. Чим більше ваші житлові приміщення гармонійно пов’язані з патіо (відкритий внутрішній двір) і ландшафтними зонами, тим більше вони стануть невід’ємною частиною вашого життєвого середовища.